27 Aralık 2012 Perşembe

Fıstık Krokanlı Pasta

Oktay Uzta Fıstık Krokanlı Pasta FISTIK KROKANLI PASTA 3 yumurta 1 çay b. toz şeker 1 pk. vanilya 1 pk. kabartma tozu yarım çay b. sıvıyağ 3 çorba k. un KREMASI İÇİN: 2 su b. süt 1 çorba k. un 1 çorba k. nişasta 1 çay b. toz şeker 2 çorba k. köpürtülmüş şanti 1 pk. vanilya ISLATMAK İÇİN: meyva suyu ARASI İÇİN: 1 su b. toz şeker 1 su b. yer fıstığı 1 pk. çikolata ÜZERİ İÇİN: köpürtülmüş şanti
HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı döküyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ediyoruz. Pasta çemberinin altını yağlı kağıtla kapatıyoruz ve tepsi üzerine alıyoruz. Hazırladığımız kek karışımını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Kekimiz kabarınca dereceyi 160′a düşürüyoruz. Kürdanla kontrol ediyoruz ve pişen kekimizi çıkararak soğumaya bırakıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder